Waarom VedaPulse 

 

Voeding is de basis van de gezondheid

 

Gezonde voeding is belangrijk om op een gezond gewicht te blijven en de kans op chronische ziekten, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, suikerziekte of bepaalde vormen van kanker te verkleinen.

Maar het woord gezond wordt tegenwoordig wel heel gemakkelijk gebruikt, en wat voor de een gezond is, kan bij een ander lichaam voor behoorlijk wat problemen zorgen. Maar wat is gezond eten nou eigenlijk? Welke voedingsadviezen zijn goed en welke niet, vragen die te maken hebben met goede voeding.

 

Normale werkwijze van een diëtist

De begeleiding begint bij het uitpluizen van de klacht(en). Samen met de cliënt geprobeerd de klachten te achterhalen wanneer zijn deze begonnen en wat mogelijk de oorzaak kan zijn. Er worden een heleboel vragen gesteld waar uw cliënt die vaak niets met de klachten te maken hebben en waar men meestal geen antwoord meer op weet. Als het “duidelijk is” wat de oorsprong van de klacht en welke voedingsstoffen hierbij een rol spelen wordt een dieet opgesteld.

 

Het VedaPulse systeem

Maar met het VedaPulse diagnose systeem krijgt u meer informatie, welke organen spelen den rol bij de klacht en watt is de constitutie wat heel belangrijk is voor het bepalen wat wel en niet gegeten mag worden, met het dieet module wordt per voedingsproduct aangegeven wat goed is voor uw cliënt en wat niet.

 

Juist voeding- of dieetadvies

Een juist voedings- of dieetadvies van de diëtist speelt een grote rol in het voorkomen of verminderen van klachten bij onder andere:

Overgewicht
Ondergewicht
Hoge bloeddruk
Hoog cholesterol
Slechte voedingsstatus/ondervoeding
Voedselallergieën en intoleranties
Diabetes (type I en type II)
Darmklachten (PDS/IBS, obstipatie)
Osteoporose
Voeding bij zwangerschap
Voeding voor kinderen / overgewicht
Voeding bij sport

 

Het belangrijkste uitgangspunt van het VedaPulse diagnose systeem is dat een voedingsadvies moet aansluiten op het leefpatroon van de cliënt maar ook op de klacht en constitutie. Geen strenge en moeilijk op te volgen adviezen, maar een advies op maat. Dan is het VedaPulse diagnose systeem een must in uw praktijk.